Søk
Alle kategorier
  Menu Close
  Tilbake til alle

  Ta med barna på isfiske!

  Isfiske er en fantastisk aktivitet som barn elsker. Isfiske etter abbor gir gjerne stor uttelling og masse spenning for de små

  Isfiske eller pilking er en aktivitet som ikke krever masse utstyr. Relativt lav terskel er fint med hensyn til barna og tilgang på fiskevann er god i hele Norge.

  Hva kreves av utstyr? Hvor bør du fiske? Hvordan gjøre isfiske trygt? Hva brukes som agn?

  Sikkerhet på isen er det viktigste av alt. Vi starter ofte pilkesesongen i desember og da kan det være fornuftig å sjekke forhold før du begir deg ut.

  Istykkelse og forhold sjekkes på https://www.varsom.no/

  Enkleste måte å sjekke forholdene er å prøvebore et hull i isen. Over 10cm er godt nok, men ønskelig bør være 15-20 cm is. Vær forsiktig i utos, rundt bekker og plasser der vannet har bevegelse. Noen vann er regulerte og disse kan være farlige. Lytt til kjentfolk og spør gjerne på lokale bensinstasjoner eller butikker om hvor det kan ferdes trygt.

  Ispigger er sikkerhet som alle må ha med. Se vårt utvalg:

  https://www.noroco.no/tilbeh%C3%B8r-4

  Hva trenger du av utstyr?

  Isfiske krever heldigvis ikke enorme investeringer for å komme i gang. Abborfiske på isen er den rimeligste fiskeformen på is.

  Det du trenger for turen er:

  Isbor: https://www.noroco.no/isbor

  Øse: https://www.noroco.no/is%C3%B8se-s%C3%B8lvkroken-medium

  Pilkestikke: https://www.noroco.no/pilkestikke-og-stang

  Ispigger: https://www.noroco.no/ispigger-s%C3%B8lvkroken

  Mormyrska: https://www.noroco.no/s%C3%B8lvkroken-mormyska-2-pk-ft

  Agn: https://www.noroco.no/magic-bait-maggot-gul

  Levende agn: https://www.noroco.no/ideal-bait-maggot-hvit

  Hvor skal jeg fiske?

  Den raskeste måten å finne gode vann er å høre på en av isfiskegruppene på facebook eller ringe til oss i butikken. Et annet alternativ er artsdatabasen:

  På artskartet vises hvilke fisker som bor i de forskjellige vannene i ditt nærområdet:

  https://artskart.artsdatabanken.no/#map/427864,7623020/3/background/greyMap/filter/%7B%22IncludeSubTaxonIds%22%3Atrue%2C%22Found%22%3A%5B2%5D%2C%22NotRecovered%22%3A%5B2%5D%2C%22CenterPoints%22%3Atrue%2C%22Style%22%3A1%7D

  I Sør-Norge er det flere tusen vann som inneholder Abbor. Abbor er en hardfør fisk som ikke er kresen på leveforhold. Abbor går i stim og holder seg rolig om vinteren. Når det bores et hull i isen blir gjerne fisken nysgjerrig og kommer raskt til hullet. Abbor finner du som oftest 3-10 meter fra land med dybde på 1-6 meter. I dypere farvann kan det være vanskelig å finne stimer med abbor. Du fester 2-3 maggot til mormyrska kroken og slipper agnet til bunn. Pilk med bitte små bevegelser 20cm over bunn. Maggotene har et «ansikt» på ene siden av marken hvor du trer kroken forsiktig bakfra og ut «munnen». Det er ikke ønskelig å punktere maggoten da den helst skal leve når den senkes i vannet. Hvis det ikke er napp å kjenne etter 5 minutter borer du et nytt hull. Det er mye større sjanse for suksess om du borer flere hull.

  Aktivt abborfiske gir stor uttelling.

  Det å finne fisken er veldig viktig. Ikke lenge etter man blir hekta forstår en fort at uttelling henger sammen med bevegelse. Det er ikke unormalt å fange 30 abbor etter noen timer på isen, men da har du kanskje boret 15 – 20 hull. Etter hver sesong anbefales det å slipe/bytte kniver på isboret. Reserveskjær kan kjøpes hos oss eller leveres inn i butikken for sliping.

  https://www.noroco.no/isbor

  Få med barna ut på et realt fiskeeventyr!

  Vi ønsker deg god tur!